Weetjes

Van tuinonderhoud tot woningafbraak, een container kan je voor heel veel doeleinden huren. Maar wat met de signalisatie op straat? En heb je een vergunning nodig? In onderstaande weetjes vind je vast een antwoord op je vragen! Staat het antwoord er toch niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren. We helpen je graag!

Mag mijn container op straat staan?

Ja, maar je hebt er wel een vergunning voor nodig. Voor elke container die op de openbare weg wordt geplaatst, moet je bij de lokale politie een vergunning aanvragen. Informeer hiervoor tijdig bij het politiekantoor in je buurt.

Welke signalisatie moet ik voorzien voor mijn container?

Jijzelf hoeft geen signalisatie te voorzien. Als je een container huurt bij Vadegro, is de signalisatie inbegrepen in de huurprijs. Makkelijk toch?

Mag al mijn afval in dezelfde container?

Nee, binnen de afvalverwerking zijn er verschillende categorieën zoals groenafval, sloopafval en steenpuin. Neem zeker een kijkje op de pagina containerdienst om te zien welk afval samen in een container mag.

Welke container kies ik best voor mijn grote kuis?

In een container voor gemengd afval kan je heel wat kwijt, van papier over textiel tot kunststoffen. Deze categorie is dus ideaal als je heel wat verschillende materialen tegelijk wilt opruimen. Wil je bijvoorbeeld ook in de tuin grote kuis houden? Dan zal je niet alles kwijt kunnen in je container voor gemengd afval, maar zul je er ook eentje voor groenafval nodig hebben. Neem zeker even een kijkje tussen onze verschillende categorieën.

Weet je niet zeker hoeveel containers je het best huurt? Contacteer ons met jouw project en we adviseren met je veel plezier!

Waarom is er een aparte container nodig voor boomstronken?

We hebben drie types afvalcontainers die van pas komen bij tuinonderhoud:

  • groenafval
  • aarde en graszoden
  • boomstronken

Deze opsplitsing is er om de afvalverwerking vlot te laten verlopen. Elk van de drie categorieën heeft immers een eigen tarief. Als je veel afval hebt, kan het voordeliger zijn om een container voor de broomstronken te huren en een andere voor het groenafval. Contacteer ons gerust voor advies!